Jednoduchý anděl z ovčího rouna

5. prosince 2014 v 12:49 | Tere |  Návody a střihy

Výrobu tohoto anděla zvládnou i menší děti. Postup jsem upravila tak, aby nebylo zapotřebí plsticí jehly. Místo ní budeme používat nit.




Co je k výrobě andílka třeba:
Bílé nebo přírodní česané rouno, bílou nit nebo tenký stříbrný či zlatý provázek (dárkový).

Pokud bychom si přáli, aby měl anděl vlásky, můžeme je zhotovit stejným způsobem jako u víly. (Všechna místa, která převazujeme nití je samozřejmě možné zpevňovat i plsticí jehlou.)


Připravíme si kus bílého česaného rouna.
Hezky ho jemně uhladíme rukama.
Použijeme silnější kus, pokud z něj budeme rovnou dělat i křídla nebo oddělíme zhruba polovinu, kterou pak vložíme spolu s ručkami.
Dále si upravíme tenčí pramínek na ručičky. (vše viz níže)
Uděláme na vlně uzel - budoucí hlavičku.
Oba konce vlny stáhneme na jednu stranu a zavážeme okolo krčku nití.
Pokud v této fázi vlnu pod krčkem rozdělím na dva tenounké pramínky po stranách, které zakončíme uzlíky (ručky), jeden silnější uprostřed (tělo) a dva hezky rozprostřené na zádech, máme hotového nejjednoduššího anděla.
Pod krček vložíme proužek vlny - paže. Na koncích uděláme uzlíky - ručičky.

(Pokud by se zdálo, že bude mít andílek moc chudou sukénku, lze v přidat pramen vlny (2x délka sukně). Pramen ohneme na polovinu, ohybem zasuneme pod krk a ruce ho zajistí na místě.)
Pokud chceme dělat křídla rovnou:
Na zádech rozdělíme vlnu na tři díly - sukně a křídla a pak v pase převážeme nití.
Toto je pohled zezadu.
Pokud přidáváme křídla dodatečně - například, když by se nám zdálo, že na sukni moc vlny nezbývá, vložíme část rouna spolu s ručkami.
Převážeme nití kolem pasu.
Načechráme křídla a sukničku a upravíme. Na čelo můžeme nalepit hvězdičku ze zlatého papíru. Hlavičku provlékneme nití (s pomocí jehly) a andílka zavěsíme.



A ještě jednou totéž ve fotografiích.















 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Danča Danča | 19. prosince 2016 v 14:08 | Reagovat

Mít tak ovčí rouno :D

2 Tere Tere | E-mail | Web | 19. prosince 2016 v 20:29 | Reagovat

[1]: Není problém, mám tu 100g přírodní česanec :-) Nebo velký výběr v Dobroději (viz odkazy)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama